Općini Lovreć dodijeljeni ugovori vrijednosti 731.557,86 eura

Jučer su Općini Lovreć u Imotskom dodijeljeni ugovori iz nekoliko programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
  • Prvi ugovor vrijednosti 560.000,00 eura iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore omogućit će početak projekta “Izgradnja zgrade javne i društvene namjene”. Riječ je o objektu koji će u svojoj glavnoj namjeni biti poduzetnički inkubator s nekoliko poslovnih prostora za razne poduzetničke svrhe, a isti će imati i multifunkcionalnu društvenu dvoranu, kao i prostor za turističko – informativni centar. Za navedeni projekt smo ishodili građevinsku dozvolu te je pred nama postupak javne nabave radova.
  • Na fond za sufinanciranje projekata koji se financiraju iz EU fondova prijavili smo ostatak vrijednosti projekta kojeg provodimo već nekoliko mjeseci, a to je “Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Nikolići”, za koji je s APPRRR-om u prošloj godini potpisan ugovor vrijednosti cca 7.515.600,00 kuna o čemu smo ranije pisali. Ugovor koji nam je danas dodijeljen vrijedan je 131.557,86 eura i isti predstavlja 50% inicijalnog vlastitog dijela sufinanciranja za navedeni projekt.
  • Treći ugovor iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice vrijednosti je 40.000,00 eura i isti je dodijeljen za “Sanaciju nerzvrstanih cesta na području Općine Lovreć”.
Sve ovo je rezultat dugotrajnog i mukotrpnog rada i zalaganja u pripremi projekata, prijavi na natječaje i provedbi istih.
Hvala ministru Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šimi Erliću i Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem.
 
2023-08-06T12:28:52+01:00
Skip to content