Izabrano novo vodstvo Društva Lovrećana Zagreb

Dana 11.11.2023.g u dvorani samostana Gospe Lurdske u Zagrebu održana je izborna Skupština Društva Lovrećana koje već 26 godina djeluje u našem glavnom gradu.

Bio je ovo prvi susret nakon nepunih 4 godine od posljednjeg koji se održao prije proglašenja pandemije Covida i potresa koji su poremetili redovne godišnje susrete Društva.

Na početku susreta nazočni su se prisjetili članova Društva koji su nas napustili u proteklih 4 godine, a ostavili su veliki trag u radu Društva od njegovih početaka.

Glavni razlog saziva ovog susreta bili su izbori za novo vodstvo Društva kojeg je birala izborna Skupština.

Susretu su nazočili i novi članovi, naši mlađi Lovrećani, koji do sada nisu bili uključeni u rad Društva, a što posebno raduje sve članove jer mladi trebaju biti nositelji novih ideja i projekata koji nas u budućnosti očekuju.

Ovom prigodom dugogodišnji predsjednik Društva prof. Ivan Bekavac Basić podnio je izvještaj o radu Društva i ujedno se oprostio od funkcije koju je s toliko ljubavi i sebedarja obnašao na čemu mu možemo reći veliko hvala!

Na prijedlog Skupštine prof. Bekavac Basić imenovan je doživotnim počasnim predsjednikom Društva.

Nakon prikupljenih kandidatura za novog predsjednika i članove Izvršnog i Nadzornog odbora pristupilo se glasovanju.

Nakon obavljenih formalnosti za novog predsjednika Društva Lovrećana Zagreb izabran je Andrija Olujić koji je u Društvu aktivan od samih početaka kada je još kao student podupirao rad i aktivnosti Društva, a za potpredsjednika imenovan je Mario Zaradić.

U Izvršni odbor izabrani su: Ivan Zaradić, Mario Zaradić, Marin Mustapić, Ivan Bošnjak, Ivan Nikolić, Nediljko Bekavac Basić i Anđelka Eljuga.

U Nadzorni odbor izabrani su: Ivan Bekavac Basić, Jozo Joko Milinović i Ivan Čaljkušić.

Nakon što su izbori obavljeni nazočnima se obratio novoizabrani predsjednik Društva Andrija Olujić koji je zahvalio na časti koja mu je ukazana i ukratko je izložio svoje ideje i viziju gdje vidi Društvo idućih 4 godine koliko mandat traje.Naglasak je stavio na nastavak suradnje sa zavičajnom župom Lovreć-Opanci i Općinom Lovreć kao i motiviranju novih mladih naraštaja Lovrećana sa zagrebačkom adresom da se uključe u rad samog Društva.

Novom vodstvu Društva želimo puno sreće i blagoslova u njihovom radu!

 

 

 

2023-11-14T14:19:59+01:00
Skip to content