STABILNOST I RACIONALNOST

Povodom Dana općina Lovreć sinoć je u nazočnosti Splitsko-dalamtisnkog župana Ante Šošića, načelnika susjednih općina, direktora i ravnatelja javnih poduzeća kao i lauerata javnih priznanja općina Lovreć održana svečana sjednica.

Prije održavanja sjednice predsjednika Vijeća općine Rade Zaradić u nazočnosti donačelnice Anite Nosić i općinskih vijećnika položili su Vijence na grob Zdravka Marijana Sekeleza i spomen obilježje Franje Tuđmana.

Predsjednik Vijeća Rade Zaradić na početku je pozdravio sve pridošle goste te se minutom šutnje sjetio i sivh onih koji su zaslužni za blagodat slobode koji uživamo a nakon toga pozvao donačelnicu Anitu Nosić da podnese izvješće o učinjenim radovima kroz proteklo razdoblje koja je između ostalog kazala:” Istina, kriza koja predugo traje ostavlja traga i na području naše općine u svim segmentima društvenog djelovanja pa neki veći rezultati i gospodarski pomaci izostaju ili su smanjeni, ali to nije umanjilo djelovanje Općine kako bi zadržali postojeći standard u nadi da će nam svima biti bolje.

Nismo defetisti i ne želimo kukati već smo se u danim okolnostima prilagodili situaciji i nastojali izvući maksimum od onoga što smo zacrtali u proteklom razdoblju.

Naš zajednički uspjeh je da smo se othrvali mogućim nerentabilnim zaduženjima i da smo zadržali razinu plaćanja svim dobavljačima na vrijeme. Pazili smo da sami kao jedinica lokalne samouprave ne činimo štetu drugima svojim neodgovornim ponašanjem. Uz sve to zacrtane planove i programe odradili smo do kraja bilo u socijalnom, obrazovnom, gospodarskom ili društvenom segmentu a svaki projekt se može pogledati i na našim mrežnim stranicama.  Za posebno istaknuti za ovu godinu jest dovršenje izmjene i dopune prostornog plana općine Lovreć koji će u mnogome pomoći fizičkim i pravnim osobama u ostvarenju njihovih ciljeva a usklađene je s izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju.“

U ime Županije nazočne je pozdravio dožupan Ante Šošić i uputio riječi potpore u suradnji na zajedničkim projektima, što naša Županija redovno čini.

Nakon izvješća donačelnice podijeljena su javna priznanja općine Lovreć gospodarstvenicima Zoranu Šamiji i tvrtci Krčina d.o.o. i Nikici Katiću i tvrtci Katić-Bau d.o.o. koji u otežanim uvjetima posluju ali gospodarski pomažu ovaj kraj kao i bivšem županu Anti Sanaderu koji nam je nesebično godinama pomagao u realizaciji naših projekata bez kojih je danas ne zamislivo živjeti na Lovreću a isa mje zahvalio u ime nagrađenih.

Svima njima još jednom čestitamo!

2017-07-07T15:16:58+00:00