PROJEKT OBNOVE VUKOVARSKOG VODOTORNJA

Tijekom iduće godine vukovarski vodotoranj biti će obnovljen i otvoren za javnost. Predviđeno je da u okolici vodotornja budu izrađeni parkinzi, dječje igralište, a postaviti će se popis imena svih donatora, od najmanjeg do najvećeg. S dunavske strane vodotornja biti će instalirano panoramsko dizalo iz kojega će se izlaziti u nekadašnje spremište za vodu koje će biti pretvoreno u memorijalnu sobu. Unutar iste protezati će se dugačka, krivudava staza koja simbolizira prepreke koje se susreću na nekom putu. Predviđeno je i postavljanje jednoga ili više ekrana na kojima će se prikazivati snimci razaranja među kojima ima i onih kada granate direktno pogađaju vodotoranj. Rupe nastale tijekom granatiranja biti će zatvorene staklom. Iz memorijalne sobe izlazit će se na krovište vodotornja gdje će biti uređen vidikovac s tribinama i državnim stijegom. Prema planu radovi bi trebali započeti u ljeto ove godine, a trajali bi godinu dana. Troškovnik iznosi 20 milijuna kuna.

“Projekt je osmišljen na način da se najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u Vukovaru i Hrvatskoj sačuva ovakvim kakav je sada, ali i da se otvori i učini dostupnim široj javnosti. Kroz obnovu vodotornja želi se ispričati priča o hrvatskom zajedništvu, prkosu iz Domovinskog rata”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Postanimo i mi dio priče o simbolu hrvatskog zajedništva. Svi koji se žele uključiti u obnovu vodotornja sredstva mogu donirati na račun:

IBAN HR6525000091501143536
MODEL HR24,
POZIV NA BROJ 7765-OIB UPLATITELJA,
OPIS: PROJEKT VODOTORANJ
Uplate iz inozemstva vrše se na gore navedeni IBAN uz SWIFT CODE/ BIC Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb: HAABHR22

2017-07-06T20:13:48+01:00
Skip to content