OBILJEŽENA 65. OBLJETNICA RADA ŠKOLE

9. studenoga 2015. godine u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Lovreću proslavljena je 65. obljetnica rada Škole, 10. godišnjica osnutka Učeničke zadruge LUDRUM te „Poduzetnički dan“. Susretu su nazočili najuspješniji poduzetnici s područja Općine Lovreć Nikica Katić i Zoran Šamija, jedina poduzetnica u lovrećkoj Općini Mirjana Frankić, viša savjetnica za poduzetništvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje Vesna Marović, diplomant Ekonomskog fakulteta u Splitu Petar Petričević, bivši i sadašnji učenici i djelatnici Škole te brojni roditelji i mještani.

Učenici – članovi UZ LUDRUM. Na početku susreta su pozdravili goste i ukratko predstavili aktivnosti i postignuća zadruge tijekom deset godina postojanja. Uvodno predavanje o poduzetništvu te o mogućnostima razvoja poduzetništva u vidu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a) održao je Petar Petričević.

Tijekom predavanja učenici su se upoznali s pojmom poduzetništva, ulaznim i izlaznim vrijednostima (input i output) te karakteristikama i načinom osnivanja OPG-a. Nakon zanimljivog predavanja nazočni su poduzetnici predstavili svoja poduzeća te su istakli prednosti i poteškoće s kojima se susreću u radu i poslovanju.

Tijekom susreta učenici i nazočni gosti su imali prigodu postavljati pitanja te su iz odgovora saznali o planiranju, realizaciji poslova, ispunjavanju obveza prema državnim institucijama, profesionalnom usmjerenju i obrazovanju za poduzetništvo, zaštiti na radu, poštovanju ekoloških principa i tradicije. Na kraju susreta nazočnima se obratila savjetnica Vesna Marović te naglasila kako je današnji susret u potpunosti ispunio svoj cilj, a to je poticanje svijesti učenika za poduzetništvo kao ključnu kompetenciju, a istovremeno kao jednu od dodatnih mogućnosti za uspješan završetak formalnog obrazovanja i za postizanje većih mogućnosti na tržištu rada.

Druženje se nastavilo zanimljivom i sadržajnom priredbom koju su pripremili učenici i učitelji – voditelji izvan nastavnih aktivnosti. Radosno ozračje proslave se nastavilo druženjem uz zakusku u prostorijama škole.

2017-07-04T13:58:36+01:00
Skip to content