MOVEO ROBOTIKA-VISOKA TEHNOLOGIJA STIGLA U LOVREĆ

O firmi i osnivatelju

Tvrtka MOVEOje osnovana početkom 2001. godine u Montrealu, drugom po veličini gradu u Kanadi i najvećem gradu provincije Quebec. Tvrtku je u svom rodnom gradu osnovao gospodin Gordan Šamija, diplomirani inženjer, te poduzetnik s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u području industrijske robotike i automatizacije. Gordan Šamija 2007. seli poslovanje u Hrvatsku, u grad Zagreb, gdje se trajno nastanjuje s cijelom svojom obitelji, ženom Jasminom i troje djece: Filipom, Arianom i Amaris.

Preseljenjem u Hrvatsku Moveo zapošljava mlade, visokoobrazovane hrvatske inženjere koji ubrzo sudjeluju u raznim projektima diljem Europe, Sjeverne Amerike i Afrike. Iz glavnog sjedišta tvrtke u Zagrebu Moveo promiče svoju poslovnu izvrsnost u području robotike i automatizacije stvarajući partnerstva s cijenjenim tvrtkama u zemljama kao što su Austrija, Njemačka, Nizozemska te Kanada.

images (3)Projektiranjem i automatizacijom industrijskih postrojenja, u svim većim granama industrije, Moveo je pokazao rijetku viđenu profesionalnost i sposobnost kreiranja rješenja i za najzahtjevnije partnere. U industrijama kao što su naftna, duhanska, prehrambena, farmaceutska i automobilska, te u biljnim destilerijama, Moveo surađuje sa značajnijim međunarodnim tvrtkama kao što su Zagrebačka pivovara, Carlsberg, Heineken, Pfizer Pharmaceuticals, SCA papir, Opel, BMW i dr.

Tvrtka Moveo je sa svojih trenutno 30-ak zaposlenika obiteljska tvrtka u kojoj među svim zaposlenicima vlada zajedništvo, saznanje da se mogu osloniti na kolege, ta da imaju podršku kako na poslovnom tako i na osobnom planu.

Podružnica Lovreć

Moveo otvara podružnicu u Lovreću, gdje zapošljava mlade inženjere iz šire okolice Lovreća u Dalmatinskoj zagori. Novozaposleni inženjeri će prolaziti iznimno kvalitetnu edukaciju u trajanju od 3 do 6 mjeseci kroz koju će dobiti sva potrebna znanja kako bi mogli zadovoljiti visoke profesionalne standarde koje već iskusni zaposlenici prezentiraju po cijelome svijetu. Cilj podružnice u Lovreću je zapošljavati i educirati mlade inženjere koji prebivaju između Splita i Mostara te tako stvoriti 10-ak kvalitetnih inženjera koji bi napravili od Lovreća glavni centar robotike i automatizacije za cijelu južnu Dalmaciju.

Moveo ne samo da educira i razvija visoko kvalitetne svjetske stručnjake nego usputno stvara kvalitetne ljude, promičući etično i moralno poslovanje i odnašanje prema drugima, poslovno ili privatno. Jer Moveo nije samo vodeća tvrtka u industrijskoj robotici i automatizaciji sa zavidnim međunarodnim renomeom, Moveo je i zajednica visokokvalificiranih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske, koji djeluju kao velika i sretna obitelj.

Ostvarenje životne želje jedne obitelji

Preseljenjem u Hrvatsku, pokretanjem poduzetničkog pothvata u Zagrebu i otvaranjem podružnice u Lovreću obitelj Šamija zaokružuje priču i na osobnom planu. Naime, iako su obje rođeni u Kanadi, Gordana i Jasminu, je vukla želja za preseljenjem u Hrvatsku, domovinu njihovih roditelja. Usađivanjem ljudskih vrijednosti i ponosa prema porijekluod strane roditelja, htjeli su nastaviti svoju životnu i poslovnu priču u Hrvatskoj.

Iznad svega, otvarajući podružnicu u Lovreću, ostvarene su njihove želje da potpomognu kraj iz kojeg Gordan vuče korijene. Podružnica odaje počast Gordanovom ocu Vladi i pokojnoj majci Mariji, a i njegovom djedu Ivanu i svim Lovrećanima koji su poginuli u svim ratovima za domovinu, neka im je Vječna Slava i laka zemlja gdje god počivali u miru Božjem.

2017-07-07T16:16:39+01:00
Skip to content