Javni poziv krajnjim korisnicima za nastavak projekta Zaželi – Općina Lovreć

Općina Lovreć  planira prijaviti projekt na poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“.

Za pripremu projektnog prijedloga potrebna nam je evidencija koliko osoba s područja Općine Lovreć ima potrebu sudjelovati u programu Zaželi. Zbog propisanih novih uvjeta programa potrebno je ustanoviti koliko zainteresiranih korisnika, osoba u potrebi ispunjava uvjete natječaja.

 

Uvjeti koji su propisani natječajem za buduće korisnike su slijedeći:

 

OSOBE STARIJE OD 65 GODINA

 

  • Osobe starije od 65 godina: ako žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu – čiji mjesečni prihodi:za samačka kućanstva ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (TRENUTNO: 629,13 eura).

 

  • za dvočlana kućanstva ne prelaze iznos od 150% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (TRENUTNO: 943,70 eura).

 

  • koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora (usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj.)

 

ODRASLE OSOBE S INVALIDITETOM

  • Odrasle osobe s invaliditetom: koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja.
  • Koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora (usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj.)

 

  • Čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

 

Molimo da se sve zainteresirane osobe s područja Općine Lovreć ukoliko žele biti korisnici projekta „Zaželi“ prijave:

osobno na adresu Općina Lovreć, Doktora Franje Tuđmana 7, 21 257 Lovreć ili na broj telefona: 021/723-001, kako bi se u razgovoru utvrdilo ispunjava li osoba uvjete za uključivanje u projekt te kako bi se utvrdio broj zainteresiranih osoba.

 

Krajnji rok za iskaz interesa je 8. rujna 2023. godine.

2023-08-30T11:38:26+01:00
Skip to content